Derksen Communicatie

Boekenwerkjes

SMEOT, toppers in metaal en elektro
Voor SMEOT, middelbare praktijkopleidingen Metaal en Elektro Twente, interviewde ik tientallen (oud-)leerlingen, bestuurders en werkgevers. De interviews werden gebundeld in een 132 pagina’s tellend boekwerk. Dozen archiefmateriaal werden doorgespit. Vijfentwintig jaar SMEOT werd zo letterlijk in (zwart-wit) beeld gebracht.

Opdrachtgever: SMEOT, Hengelo
Interviews / algehele coördinatie: Simone Derksen
Lay-out / opmaak: Ton Nieuwenhuis, Ik wil vanille

Brede school. Samenwerken levert meer. Fides kinderopvang
Een boekje schrijven waar de lezers iets aan hebben, makkelijk leesbaar, met tips en wetenswaardigheden. Hoe denkt de politiek over brede scholen? Wat kan een brede school voor een gemeenschap betekenen? Maar (vooral): wat vinden kinderen belangrijk bij het naar school, het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de prikpost, de bibliotheek en/of de gym gaan?

De opdrachtgever gaf de vrije hand. Ik heb ervoor gekozen om, na elk interview, de tips van de geïnterviewde te noteren. ‘We willen wel vaker iets met de jongens doen zonder dat ze ons stom vinden’, zegt de tienjarige Laura. ‘Zoek subsidiestromen. Komt u daar niet uit, schakel een expert in’, adviseert een directeur, ‘Het bestaan van brede scholen betekent ook meer carrièremogelijkheden voor beide ouders’, aldus een gemeenteraadslid. ‘Benoem een onafhankelijke voorzitter die de belangen van alle gebruikers van de brede school in kaart brengt en begeleidt.’

In het boek zijn checklisten en een begrippenlijst opgenomen. Ook de fotografie werd Derksen Communicatie gegund.

Opdrachtgever: Fides Kinderopvang, Gemert
Auteur en fotografie: Simone Derksen
Ontwerp: Joris Biemans
Auteur checklisten: Peter Vereijken, Stichting Brede School Nederland
Drukwerk: Lecturis
ISBN 978-90-9025316-9.

Bekijk hier de boeken